30 000 Ft felett ingyenes a szállítás Belépés | Kapcsolat | pillow-duvetworld.eu

Termékeink

AlvásStúdió Merino gyapjú altakaró (derékalj) 600 gr 180x200 cmAlvásStúdió Merino gyapjú altakaró (derékalj) 600 gr 180x200 cmAlvásStúdió Merino gyapjú altakaró (derékalj) 600 gr 180x200 cm

AlvásStúdió Merino gyapjú altakaró (derékalj) 600 gr 180x200 cm

Altakaró

Szállítási idő: 24-48 órán belül, EXPRESSZ KISZÁLLÍTÁSSAL!

55 200 Ft

Darab:
Az AlvásStúdió termékcsalád Merino gyapjú altakarója.

A takarók és derékaljak 600 gr/m2 szálsűrűségű gyapjúszövetből készülnek, melyeknek tapintása puha és finom. A termék használatakor nem izzad, így igazán kellemesen fog aludni. A gyapjú termékekkel elérhető alvásélmény gyakorlatilag semmi máshoz nem hasonlítható. Különleges anyagának, illatának és természetközeli érzetének hála mély alvást tesz lehetővé. Mivel teljesen műszálmentesek, emiatt termékeink valóban természetesek, tökéletesen hozzásimulnak testéhez, kizárva így a kellemetlen szúrós érzést. Kortól, nemtől, évszaktól függetlenül segít a teljes ellazulás állapotába kerülni, mindezt úgy, hogy tökéletes hőtartó képessége mindvégig biztosítja komfortérzetünket. A kiváló termotulajdonságoknak köszönhetően nyáron, 40 °C -ban sem kell azért aggódni, hogy a test túlhevülne a gyapjú használatakor, hiszen hőmérséklet kiegyenlítő hatása van. Biztosítja és javítja a bőrünk lélegzését, bőrbarát. Ajánlott a használata allergiásoknak, asztmásoknak is. Környezetbarát, 100%-osan biológiailag lebomló. Használata során segít megakadályozni a reumatikus panaszokat és ízületi problémákat.

A gyapjú termékeink esetében előfordulhat szálhullás, melynek mértéke használat során fokozatosan csökken. A gyapjú termékekre jellemző nemezelődés (filcelődés) nem reklamációs ok, ez a gyapjú pozitív hatásait nem befolyásolja. A nemezelődés nagymértékben csökkenthető, illetve késleltethető ágyneműhuzat (jól szellőző, természetes anyagú, pl. pamut, len) használatával. Bár a gyapjú takarók előnyei huzat használata nélkül érvényesülnek a leghatékonyabban. A gyapjú nemcsak puha, kényelmes és meleg hanem még öntisztuló is, a gyapjú szálakon található gyapjúviasz, lanolin védi a piszkolódástól, porállóvá (antisztatikussá) teszi. Ettől függetlenül nagy figyelmet kell fordítani gondozására, szellőztetni, tisztítani és mosni szükséges:

Szellőztetése
A legfontosabb a gyakori szellőztetés, melynek hatására a gyapjú megújul, felfrissül. Mivel Ausztrália délkeleti részének mérsékelt, óceáni klímája lehetővé teszi a merinó juhok egész éves szabadon tartását (rideg tartás), így a folyamatos friss levegő biztosítja a gyapjú kiemelkedő minőségét. A gyapjúnak óránként 3-5 m3 friss levegőre van szüksége. A szellőztetést friss levegőn, árnyékos helyen, párás időben célszerű elvégezni, ennek hatására ugyanis regenerálódik az élő gyapjú. Ha nem adott a páradús idő, akkor szellőztetéskor permetezzen vizet a gyapjú ágyneműre. Erős napfénynek és hő hatásnak nem szabad kitenni, mert az károsítja, besárgulhat és kiszáradhat tőle. A szellőztetést minél gyakrabban, de legalább hetente el kell végezni, időtartama pedig legalább 8 óra legyen. Előtte és utána pedig óvatosan ki kell rázni a gyapjú ágyneműt. Amennyiben nincs lehetősége heti egyszeri teljes értékű szellőztetésre, naponta minimum 1 órát szellőztesse gyapjú ágyneműjét! A derékaljak szellőztetése különösen fontos, hiszen beágyazott állapotban nehezen tud kiszellőzni.

Tisztítása
Az ismert, népi praktika szerint télen, hószállingózáskor a friss havon kell végighúzni. Ezt meg kell ismételni a másik oldalával is, ezután a havat lesöpörni róla, így a nedvességet magába szívva megtisztul a gyapjú. Nyáron pedig a gyapjú takaró / derékalj szellőztetése alkalmával egy virágpermetezőbe kevert oldattal (tiszta víz + gyapjú mosószer keveréke) átpermetezni a gyapjú egész felületét.

Mosása
A kevésbé poros, öntisztuló gyapjú takarót elég 2-3 évente kimosni, gyakrabban mosni csak indokolt esetben szükséges, pl. ha egyéb folyadék éri, vagy foltos lesz. A mosógépben mosás nem ajánlott, hiszen sem a gyapjúnak, sem a mosógépnek nem kedvez. Egy vastagabb gyapjú ágynemű nem fér bele a mosógépbe, sőt a gyapjú akkora mennyiségű vizet szív magába, hogy a súlyától leszakadhat a mosógép dobja és a vízben állás és centrifugálás hatására a gyapjú gyorsabban összefilcesedhet. Langyos, kézmeleg 25-35°C-os vízben, gyapjúmosószerrel történjék a tisztítás, óvatos nyomkodással. Ne hagyja sokáig vízben ázni, nyomkodja és forgassa meg. Ezután hideg vízzel öblítse le, óvatosan simogassa ki a vizet belőle. Sem a csavarás, sem a dörzsölés nem kedvez az anyagnak. A szárítást szabad ég alatt árnyékos, levegős helyen végezze, ne tegye a gyapjú ágyneműt kályha vagy fűtőtest közelébe. Egyenletesen terhelve teregesse ki, a legjobb ha fregolira terítve szárítja. Nem ajánljuk a csipesszel való megfogatást, mert a gyapjú ettől megnyúlhat. Lassan szárad, de ne tegyük erős napfényre, mert besárgulhat, kiszáradhat. Ha nagyon bepiszkolódik gyapjú ágyneműje, vagy csak nem akar a mosással bajlódni, érdemes elvinni egy tisztítóba, ahol kímélő és szakszerű vegytisztítást kaphat.
Sűrűsége: 600 gr/m2

Kapcsolódó termékek

Content

Kosár tartalma

A kosár tartalma üres.